2012-ban a már meglévő magyar Store-hoz is hozzácsatolták ezt a prémiumszolgáltatást. Rengeteg minden megtalálható benne, mint például évi X mennyiségű játék melyek addig a tieid maradnak, míg meg nem szűnik az előfizetésed (ha meghosszabbítod, akkor tovább is megmaradnak, illetve ha két előfizetés között idő telik el, akkor is újra megkapod őket), 1Gb felhő tárhely a mentéseknek és az automatikus frissítés mely nemcsak a játékokra, hanem a rendszer firmware-ére is értendő.

PS-Plus.jpg

Ezen kívül hamarabb tölthetünk le demo-kat és a beta tesztekhez is hozzáférést kapunk.

Nemcsak játékokat de Avatorokat és témákat is kapunk ingyen (mondjuk, csak ezekért senki nem fizessen elő).

De nem csak „ingyen” tartalmakat kapunk bizony leárazásokban is részesülünk melyek általában olyan –20%-ot jelentenek az árból.

Na de térjek ki arra, ami mindenkit a legjobban érdekel. Játékok. Én szerencsére a legjobbkor csatlakoztam az előfizetők táborához, és most december végétől számolva olyan 18 játékot kaptam köztük vannak nagy címek, mint a Little Big Planet 2 vagy a Sleeping Dogs, de van néhány „indie” játék, is mint a Cubixx HD vagy a Limbo. De nem csak arra a készülékre kapsz játékot, amelyen előfizettél hanem PS3-ra és PSVita-ra egyaránt kapsz néhányat. A Vita címek között is vannak olyanok, mint a Mortal Kombat vagy az Uncharted: Golden Abyss. Ha lenne Vita-m, akkor azokkal is rendszeresen játszanék, de hiányában sajnos nem tudok.

Mint fentebb írtam a játékok csak addig maradnak a tieid, amíg előfizetéses vagy. De például ha egyszer előfizetsz egy 90 naposra és a lejárta után eltelik, mondjuk egy hét (ez csak egy random idő bármennyi eltehet) és akkor pedig előfizetsz, egy 1 évesre akkor a játékokat visszakapod. Ha nincs előfizetésed akkor nem tudsz azokkal játszani.

Az előfizetést meg is lehet hosszabbítani, pl.: előfizettél 1 évet, de tudod, hogy jó lesz ez a szolgáltatás és szeretnéd, ha jövőre is lenne ilyened, akkor előfizetsz még egy évre és az újonnan előfizetett év napjainak számát hozzáadja a meglévő napokhoz így mondjuk, ha egyszerre fizetsz elő 2 évre, amit nem lehet, hanem egymás után 1-1 évre akkor az már 2 év Plus tagságot jelent.

Arról még nem esett szó, hogy hogyan is lehet előfizetni. Nos, lehet, bankkártyával ennek a pontos menetét nem tudom csak azt, hogy nem minden magyar bankkártyával lehet fizetni, és hogy az előfizetés után le kell mondani azt, hogy ismét, előfizessen (ha ugyanis nem teszed meg akkor életed végéig fizetheted, már ameddig le nem mondod). Illetve lehet ilyen kis Redeem kódokkal is melyeket normális játék tokban adják, persze a borítóra az van írva hogy 90 napos\ 1 éves előfizetés, ezeket egyszerűen a store-on belül a Redeem Codes menüpont alatt kell beírni vagy az XMB-ben lévő Account Manager menüpontban lehet beírni és utána aktiválódik is az előfizetés.

Apró tipp: ha van egy barátod és ő nem szeretne előfizetni, de te már megtetted (és örülsz, hogy megcsináltad) és szeretnél pár játékot odaadni neki akkor annyi a teendő, hogy átmész a haverhez PS3-on csinálsz egy új felhasználót a ps rendszerében és azon bejelentkezel a PSN felhasználóddal majd letöltöd a gépre a játékokat és kijelentkezel. A játékok futni fognak az ő gépén is, csupán a multi nem lesz meg neki.

Ha valami esetleg nem világos vagy kérdésetek van, nyugodtan írjatok, kommentet válaszolni fogok.

A bejegyzés trackback címe:

https://buff.blog.hu/api/trackback/id/tr985093123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MVPP 2015.03.01. 07:45:53

Es PS+ nelkul is lehet online jatszani?
süti beállítások módosítása