Little Big Planet 2 [PS3]

2013.01.30. 14:05

936full-little-big-planet-2-cover.jpgPlaystation Plus tagságom végett kaptam ezt a játékot és nem mondanám nagynak az elvárásaimat vele kapcsolatban. Valahogy úgy ültem le elé, hogy „áá ez nem nekem való, de biztos jó, mert sokaknak tetszik.”. De meglehetősen nagyot csalódtam benne, persze pozitív értelemben.

Kezdeném ismét a grafikával, ami nagyon jó, de tényleg. Sehol sem találkoztam egy életlenebb textúrával vagy elhanyagoltabb effekttel. Ezen kívül, egy olyan gyerekes mégis nosztalgikus és kedves atmoszférát áraszt a látvány, ami odaszögezi az embert a konzol elé. Ráadásul nagyon változatos helyszínekkel találkozhatunk, ami emeli a játék színvonalát és nem válik unalmassá.
A zenékkel nem volt gond, sőt, adnak még egy nagy löketet a játék hangulatához. Minden helyszínnek külön kis muzsikája van, ami még akkor sem untató, ha esetleg több percig maradunk egy helyben. A hangeffektek is a helyükön voltak és remekül hozták a színvonalat is.
Az irányítás, hmmm…. . Hát igen, nem rossz csak kicsit szokatlan, viszont részletesnek is mondhatnám. Olyan funkciók vannak benne, ami eleinte kicsit megmosolyogtattak viszont lehet, bennem van a hiba. A 2-es gombokkal (ravaszokkal) és a stickekkel lehet mutogatni persze nem használtam semmire de multiplayerben biztos hasznos lehet, ha esetleg valamilyen titkos helyet tud az egyikőtök és meg szeretné mutatni a másiknak. Valamint az arckifejezéseket is lehet változtatni, ami szintén egy mókás dolog volt. Ezen kívül, a játék nem csak egy, hanem 2 esetleg 3 síkon játszódik, amik között a váltás valahogy nekem nem volt kézenfekvő sokszor többszöri gombnyomásra sikerült, de lehet többet kellett volna vele játszani.
Nem játszik nagy szerepet, viszont vicces a játékban a karakter testre szabásának lehetősége, ami annál több lehetőséggel szolgál, minél több tárgyat szerzel meg egy pályán. A pályák előtt megnézhetjük, hogy a rajtuk található tárgyak hány százalékát találtuk meg, ami hasznos, ha a maximumra hajtunk.

Összességében ez egy jól eltalált játék remek feladványokkal és ügyességi részekkel. Próbáljátok ki legalább a demóját, ha nem győz meg akkor sem maradtatok le egy tényleg kihagyhatatlan valamiről, de ha van rá alkalmatok próbáljátok ki szerintem megbánni nem fogjátok.

Értékelés:

grafika 10/10
zene 9/10
hangulat 9/10
irányítás 8/10
játékélmény 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://buff.blog.hu/api/trackback/id/tr85051502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása